Trouwen in Flora

Binnen- en buitenlocatie

Willen jullie trouwen in Alphen aan den Rijn? In het naastgelegen Boskoop vind je dé perfectie trouwlocatie voor de verzorging voor jullie gehele huwelijksdag. In Flora beschikken wij over meerdere zalen. Dit maakt de locatie geschikt voor grote en kleine gezelschappen. Nog een voordeel is dat, doordat er gewisseld kan worden van zaal, de verschillende delen van jullie huwelijksdag moeiteloos in elkaar overlopen. Vergeet niet de prachtige rozentuin waar de huwelijksceremonie maar ook jullie fotoreportage plaats kan vinden.

Op deze trouwpagina is lezen jullie meer over trouwen in Flora en de diverse mogelijkheden. Hebben jullie vragen, andere wensen of ideeën of komen jullie graag eens langs om de zalen te bekijken en de mogelijkheden te bespreken, schroom niet en neem contact met ons op. Wij ontvangen jullie graag en denken graag met jullie mee!

Het ja-woord

HUWELIJKSCEREMONIE

Het belangrijkste moment van jullie huwelijksdag, het ja-woord. Trouwen in Alphen aan den Rijn, dat kan in onze prachtige rozentuin. Mocht het weer niet meewerken, dan bieden de zalen ook een hele mooie setting voor dit mooie moment. Zo biedt de Rosariumzaal mooi uitzicht op de tuin.

Diner

UITGESERVEERD DINER

Het diner is een moment om samen met je daggasten te genieten, een rustmoment tijdens jullie huwelijksdag. Eén van de mogelijkheden is een uitgeserveerd diner. Jullie en jullie gasten  kunnen genieten van drie gangen of meer. Wij hebben twee menu’s voor jullie samengesteld.

 

Willen jullie de gasten keuze bieden in het voor- en hoofdgerecht? Dan is ons keuzemenu een goede optie. Dit is een wisselend menu en verzorgen wij voor gezelschappen tot 40 personen. Voor het huidige keuzemenu, klik hier. 

Diner

SHARED DINING

Een groot gezelschap, betekent vele smaken en wensen. Willen jullie aan een mooie gedekte tafel kunnen blijven zitten, maar vinden jullie het wel leuk dat iedereen keuze heeft uit diverse gerechtjes en van alles kan proberen? Dan is shared dining wat voor jullie!

 

Stelt je eens voor: lange tafels met daarop schalen met heerlijke gerechten, de gasten zitten gezellig te praten en de gerechten worden ‘doorgegeven’. Een ongedwongen sfeer. Dat is shared dining. Gezellig tafelen en genieten van heerlijke gerechten. De gerechten worden op tafel gepresenteerd en zoals de naam het al zegt kunnen de gasten deze ‘delen’.

 

Wij hebben twee menu’s voor jullie samengesteld.

Diner

PROEVERIJ

Ook een proeverij biedt voor iedereen wat wils. De mooiste kleine gerechtjes worden in twee gangen gepresenteerd; het voorgerecht op etagères op tafel en de warme gerechten op het buffet. Dit is een leuke afwisseling tussen een uitgeserveerd diner en een buffet. De proeverijen zijn er in de Hollandse en Italiaanse variant en kunnen worden uitgebreid met een dessert.

Diner

WALKING DINER

Een leuke en gezellige manier van dineren. De gerechtjes zijn geschikt om staand te eten, dus hoge en lage tafels kunnen worden gecombineerd. Je neemt dus niet met het gehele gezelschap plaats aan ingedekte tafels. Erg leuk om bij mooi weer buiten te laten plaatsvinden.

 

Wij hebben twee varianten opgesteld, een uitgeserveerde proeverij en een traditioneel walking diner.

Diner

BUFFET

Een gevarieerd gezelschap vraagt om een gevarieerde maaltijd. Een buffet biedt voor ieder wat wils en heeft een informele uitstraling. Hier zijn diverse mogelijkheden in. Zo kunnen jullie kiezen voor een keuzebuffet, een drie-gangen buffet of een grand buffet.

 

Het keuzebuffet bestaat uit één gang, maar is uit te breiden met een soep en/of een dessert. Een drie-gangen buffet, de naam zegt het al, bestaat uit drie gangen namelijk een soep vooraf, een buffet met warme en koude gerechten en een ijsbuffet. De grand buffetten staan voor uitgebreid tafelen. Er wordt als eerste gang een prachtig koud buffet geopend, waarna er een warm buffet en grand dessert wordt gepresenteerd.

Diner

BARBECUE

Het Rosarium is een prachtige setting voor een barbecue. Een barbecue is een leuke informele invulling van het diner tijdens jullie bruiloft.

Wij hebben twee mooie barbecuevarianten samengesteld.

Feestelijk borrelen

BORRELEN & RECEPTIE

Aansluitend de huwelijksceremonie is een mooi moment om met jullie gasten te toosten op jullie huwelijk, met daarbij een heerlijk stuk bruidstaart. En wil je foto’s maken samen met je daggasten? Dit kan in de prachtige rozentuin!

Kies je hiernaast ook voor een receptie? Een receptie biedt al jullie familie, vrienden en collega’s, de gelegenheid om het kersvers getrouwd stel te kunnen feliciteren en bewonderen. Koffie/thee met gebak, Prosecco, heerlijke hapjes, alles is mogelijk.

Feestavond

ARRANGEMENTEN

De afsluiting van jullie huwelijksdag. Gezellig naborrelen of juist een knalfeest met live muziek. Door de verschillende zalen kan er gekozen worden voor de sfeer, die bij jullie feestavond past.

 

Jullie kunnen er voor kiezen om een feestarrangement af te sluiten. Wij hebben een aantal leuke arrangementen samengesteld. Willen jullie iets aanpassen? Dat kan!

Feestavond

ZELF SAMENSTELLEN

Zelf je feestavond samenstellen kan natuurlijk ook. Starten met koffie/thee met gebak of direct feestelijk openen met een glas Prosecco en hartige hapjes. Jullie kunnen de invulling van jullie feestavond geheel zelf samenstellen.

 

Wij bieden een ruim assortiment aan koude en warme hapjes. Vergeet ook de zoetigheden bij het ontvangst, de borrelgarnituur voor op tafel en de late night snack niet.

Flora

DE LOCATIE

AANKLEDING

Wij zorgen voor vaasjes met bloemen op tafel. Heb jullie andere wensen? Vraag ons naar de mogelijkheden. Jullie zijn ook vrij om zelf extra aankleding en decoratie te verzorgen.

ZALEN

In Flora beschikken we over zalen van verschillende formaten. Ook kunnen de benedenzalen los en gecombineerd gebruikt worden. Dit maakt de locatie geschikt voor gezelschappen van 25 – 400 personen. Deze aantallen zijn een indicatie en zijn afhankelijk van de gewenste opstelling. Benieuwd welke zaal geschikt is voor welk aantal gasten? Neem gerust contact met ons op.  

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Naast op elkaar, moeten jullie ook verliefd worden op jullie trouwlocatie. Deze praktische informatie is niet zo romantisch, maar wel erg handig om te weten. Flora is een officiële trouwlocatie, beschikt over ruime eigen parkeergelegenheid, is gelegen tegenover NS Station Boskoop, is voor mindervaliden goed bereikbaar (schuine opgang naar de hoofdentree, invalidentoilet en lift naar de 1e verdieping) én heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van bruiloften!

X